20 år utvikling

Av | 2. april 2023

Denne våren feirer vi 20 år utvikling av ADF MPS.

Historien startet i 2003 med at Svenheim Møbelindustri tok kontakt med Bjarne Havnen, som da jobbet på AdiTech som hadde agenturet for utviklingsverktøyet Clarion i Norge. Han reiste til fabrikken i Lunde og så på ideene og sammen la de en plan for at Jan Petter Nilsen og han kunne dele på utviklingen av et program, basert på ordre- og timesystemet Bjarne hadde kodet og komponentbildet Jan Petter hadde laget.

I august 2004 ble programmet satt i produksjon og ikke lenge etter ble produksjonen flyttet til Litauen hvor ADF lever i beste velgående.

Omtrent samtidig hadde Svenheim kjøpt opp konkursboet etter Huseby kjøkken. Straks ting var stabilt på fabrikken i Lunde så vi på mulighetene for å tilpasse løsningen til kjøkkenproduksjon. Resultatet ble det Svenheim omtaler som den mest fleksible variantgeneratoren som finnes. Denne variantgeneratoren gjorde det fleksible sortimentet Svenheim har i dag mulig å presentere på web og vi har utviklet flere versjoner av nettsidene for forhandler hos Svenheim.

Fra 2012 har all utvikling vært i CodePort AS.

I dag har nok bruken av ADF vokst ut av det Clarionprogrammet er laget for og vi jobber stødig med å flytte funksjonalitet over til .NET. Dette er egentlig en uoverkommelig oppgave siden vi stadig har behov for ny funksjonalitet i ADF, men steg for steg kommer vi nok i mål med det som er essensielt.